Kamerun: Ophthalmic Care kanggo Adamaoua Populations

Dibukak ing Januari 02 2019 kanggo Clinic Islam lan Hospital Protestan Ngaoundere, kampanye, kang ends ing Januari 6 dirancang kanggo operate 300 wong free gerah saka cataract.

Wilayah Adamaoua minangka salah sawijining wilayah Kamerun sing ora bisa mlaku ing dalan. Populasi kadhangkala dipeksa menyang Lagdo utawa Mayo-Oula kanggo diperiksa kanggo kasus kayata katarak.

Salah sijine panyebab utama wuta ing Kamerun, katarak minangka salah sawijining penyakit sing nyebabake populasi ing wilayah Adamawa.

Wong-wong saka wilayah iki ngarep-arep kanthi kampanye gratis iki kanggo entuk manfaat saka konsultasi lan nampa perawatan sing nyukupi.

"Iku inisiatif apik saka mitra pemerintah. Aku duwe tingling wiwit ing tingkat mripatku. Liwat kampanye iki, muga-muga aku bakal ngerti apa aku nandhang sangsara. Kapan aku teka ing rumah sakit, dhokter kadang-kadang dipindhah kaya wong-wong ing lapangan kaya dheweke ora akeh ana. Kampanye iki apik kanggo kula, bisa ngredhakaké kula '', ngakoni Moussa, warga distrik Marza.

Iki ngono kampanye operasi cataract, inisiatif 2 Turki LSM lan timbal Inggris ing dina iki konsultasi simultaneous karo Clinical lan Ngaoundere Hospital Protestan ing Islam. Kasedhiya ophthalmologists 6 kalebu manca 2 lan 4 Kamerun bakal ngenthengake akeh pasien.

Par Jean BESANE MANGAM ing Ngaoundéré | Actucameroun.com

Artikel iki muncul pisanan https://actucameroun.com/2019/01/06/cameroun-des-soins-ophtalmologiques-pour-les-populations-de-ladamaoua/