Kamerun: defisit anggaran tansaya nyebabake 662 milyar FCFA ing akhir September 2018



(Invest in Cameroon) - Eksekusi anggaran Kamerun sing diterbitake dening Departemen Keuangan (Minfi), nuduhake yen ing pungkasan sangang sasi kapisan latihan 2018, nggambarake kuitansi lan sumbangan dipobilisasi lan pengeluaran dileksanakake, keseimbangan utamané ing -318,4 milyar FCFA. Kaseimbangan utami non-minyak, sementara, dumunung ing 662 milyar FCFA.

Defisit anggaran iki saya tambah amarga ing akhir Juni 2018, iku 601,2 milyar FCFA. Imbangan utama ana ing periode iki ing -190,5 milyar FCFA. Imbangan utama non-minyak yaiku -410,7 milyar FCFA.

Minangka ing kuartal pisanan 2018, Minfi teges manawa kanggo njamin eksekusi anggaran negara sing apik lan prestasi sing ditindakake ing taun ditinjau, ing konteks sosial, ekonomi lan anggaran sing relatif angel, implementasine langkah-langkah sing dijupuk wiwit awal separo kapindho terus.

Langkah-langkah sing dijupuk dening pemerintah kanggo ngurangi defisit anggaran yaiku nguatake mobilisasi pendapatan non-minyak, pengetatan regulasi anggaran lan perbaikan kontrol efektifitas belanja publik.

SA

READ MORE HERE