India: Aja melu-melu politik, sabar: Mamata sawise protes ing sawetara wilayah ing Benggala Barat | India News

0 45

KAKDWIP (BENGAL WEST): Sawise mbantah ing sawetara wilayah sing kena pengaruh siklon Bengali Barat, ketua menteri Mamata Banerjee dina Sabtu ndesek masarakat supaya sabar nalika administrasi tetep sregep mulihake banyu lan Sumber daya.
Dheweke uga nyalahake "kampanye negatif" marang pamrentahane, kanthi ujar "iki dudu wayahe nindakake politik".
Kepala menteri nindakake survey pangeboman ing wilayah sing kena pengaruh paling anyar ing 24 South Parganas distrik kanggo dina kaping pindho berturut-turut, sawise ngancani Perdana Menteri Narendra Modi lan Gubernur Jagdeep Dhankhar, Jumuah.
"Kita ngadhepi papat tantangan sekaligus, Covid-19, lockdown, masalah sing ana gandhengane karo buruh migran lan saiki bencana siklonik," jarene.
Sawise nganakake rapat review ing Kakdwip ing kabupaten kasebut, pangareping menteri ujar manawa ana prekara sing nyebabake siklon Amphan yaiku "luwih saka bencana nasional".
Banerjee ujar manawa masarakat kudu ngerti "kasunyatan nyata" lan kerja sama.
Ing pertemuan kasebut, dheweke ngarahake administrasi kabupaten supaya bisa nggunakake masarakat lokal kanggo mulihake normal ing wilayah kasebut.
"Entuk pitulung saka warga lokal. Dheweke bisa uga ora bisa nulungi sampeyan kanthi teknis, nanging paling ora, sampeyan bakal bisa nulungi sampeyan mbusak kiriman utawa nindakake tugas dhasar ... kalebu ing skema 100 dina lan uga nggunakake klompok swadaya, "ujare Banerjee anane pejabat senior distrik, kalebu Majistret Kabupaten Dr P Ulaganathan
Dheweke ujar manawa pamrentah Odisha wis setuju ngirim personel kanggo mbantu nglereni proses wit sing ditangkep nalika siklon Amphan.
Kepala menteri uga menehi arahan kanggo majistret kabupaten supaya njamin wong entuk banyu ngombe cukup lan ora ana keluhan babagan.
"Kabupaten sampeyan akeh kerugian. Tantangan kita yaiku mulihake normalitas. Priksa manawa kabeh wong entuk banyu ngombe. Yen dibutuhake, wiwiti nyedhiyakake kanthong banyu sing ngombe, "jarene.
Dheweke ujar manawa pamrentah negara ora duwe dana akeh, mula kudu ngentekake.
Kepala menteri uga ujar manawa wong cilaka ing siklon kasebut bakal entuk udakara Rs 25,000 saben negara lan negara bakal nanggung biaya kanggo perawatan kasebut.
Telung dina sawise Sikil Amphan kena West Bengal, sawetara wilayah ing kutha isih tanpa daya lan banyu, dadi protes dening warga.
"Ana sawetara wilayah ing Kolkata sing ora ana listrik (sawise siklon Amphan) sing ngrusak pasokan banyu. Aku wis ngundang CESC (Calcutta Electric Supply Corporation) paling ora 10 kaping. Malah aku ora duwe jaringan telpon sing pas ... Aku ora bisa nonton televisi ing omah…, ”ujare ketua menteri.
"Wong kudu ngerti kasunyatan dhasar lan sabar. Sawetara sampeyan wis miwiti kampanye negatif nglawan pamrentah. Iki dudu wayahe nindakake politik, ”ujare Banerjee.
Nganti pasokan tenaga dadi normal, ujare ketua menteri, dheweke nggawe ide menyang CESC kanggo nyewa 150 generator.
CESC minangka organisasi pribadi sing diadegake sajrone pamrentahan kiwa kiwa, dheweke ujar.
Kekuwatan tenaga kerja amarga kakunci uga wis digawe kerja pemulihan, ujare ketua menteri.
"Sawetara wong wis lunga (kutha) amarga viruscorona pandemi. Ing sawetara panggonan, 25 persen pria kerja lan ing sawetara panggonan mung 30 persen sing lagi kerja. Dadi, kita ora duwe tenaga kerja sing dibutuhake lan amarga kunci isih aktif, dheweke ora bisa kerja, "jarene.
Kepala menteri ujar manawa dheweke wis takon marang Firhad Hakim, Ketua Dewan Administrator ing Kolkata Municipal Corporation (KMC), nggawe tata cara nyuplai banyu menyang wilayah sing kena krisis banyu amarga ora kuwasa.
"Saiki amarga dina iki ora ana wong sing ngeculake beban. Malah masalah rong dina wis dadi masalah gedhe. Aku bisa ngerti lara, "ujare Banerjee.
Ora mung ing ibukutha negara, wong-wong mara menyang dalan-dalan sing njaluk sumber banyu langsung Howrah uga sawise iku polisi nindakake lathicharge kanggo nyebarake para demonstran.
Kedadeyan sing padha kacarita saka Sonarpur ing 24 Kidul Parganas.
Siklon Amphan wis nuntut 86 jiwa ing West Bengal lan nyebabake paling ora ana 14 kabupaten utamane ing Kidul 24 Parganas, Kolkata, North 24 Parganas, Timur Tengah.

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing KANGGURU INDIA

Ninggalake komentar