India: Aja nyenengi politik, sabar: Mamata sawise mbantah ing sawetara wilayah ing West Bengal | Warta India

0 0

KAKDWIP (BENGAL WEST): Sawise mbantah ing sawetara wilayah sing kena pengaruh siklon Bengali Barat, ketua menteri Mamata Banerjee dina Sabtu ndesek masarakat supaya sabar nalika administrasi tetep sregep mulihake banyu lan Sumber daya.
Dheweke uga nyalahake "kampanye negatif" marang pamrentahan, ujar yen "iki dudu wektu kanggo nindakake politik".
Kepala menteri nindakake survey pangeboman ing wilayah sing kena pengaruh paling anyar ing 24 South Parganas distrik kanggo dina kaping pindho berturut-turut, sawise ngancani Perdana Menteri Narendra Modi lan Gubernur Jagdeep Dhankhar, Jumuah.
"Kita ngadhepi papat tantangan sekaligus, Covid-19, kunci, masalah sing ana hubungane karo buruh migran lan saiki bencana siklon," ujare.
Sawise nganakake rapat review ing Kakdwip ing kabupaten kasebut, pangareping menteri ujar manawa ana prekara sing nyebabake siklon Amphan minangka "luwih saka bencana nasional".
Banerjee ujar manawa rakyat kudu ngerti "kasunyatan kasunyatan" lan kerjo bareng.
Ing pertemuan kasebut, dheweke ngarahake administrasi kabupaten supaya bisa nggunakake masarakat lokal kanggo mulihake normal ing wilayah kasebut.
"Nggawa bantuan saka warga lokal. Dheweke ora bisa mbantu sampeyan kanthi teknis nanging paling ora bisa mbantu sampeyan ngilangi kiriman utawa nindakake sawetara karya dhasar ... kalebu ing skema 100 dina lan uga nggunakake klompok-klompok pandhiri, "ujare Banerjee ing ing ngarsane pejabat kabupaten senior, kalebu Majistret District Dr P Ulaganathan
Dheweke ujar manawa pamrentah Odisha wis setuju ngirim personel kanggo mbantu nglereni proses wit sing ditangkep nalika siklon Amphan.
Kepala menteri uga menehi arahan kanggo majistret kabupaten supaya njamin wong entuk banyu ngombe cukup lan ora ana keluhan babagan.
"Ana kerugian gedhe ing distrik sampeyan. Tantangan kita yaiku mulihake normal. Mesthekake yen kabeh wong njaluk ngombe banyu. Yen perlu, wiwiti ngombe kanthong banyu ”jarene.
Dheweke ujar manawa pamrentah negara ora duwe dana akeh, mula kudu ngentekake.
Kepala menteri uga ujar manawa wong cilaka ing siklon kasebut bakal entuk udakara Rs 25,000 saben negara lan negara bakal nanggung biaya kanggo perawatan kasebut.
Telung dina sawise Sikil Amphan kena West Bengal, sawetara wilayah ing kutha isih tanpa daya lan banyu, dadi protes dening warga.
"Ana sawetara wilayah ing Kolkata sing ora ana listrik (sawise siklon Amphan) sing nyepetake sumber banyu. Aku wis nimbali CESC (Calcutta Electric Supply Corporation) paling ora kaping 10. Malah aku ora duwe jaringan telpon sing tepat ... Aku ora bisa nonton televisi ing omah…, ”ujare ketua menteri.
"Wong kudu ngerti kasunyatan dhasar lan duwe sabar. Sawetara sampeyan wis miwiti kampanye negatif tumrap pamrentah. Iki dudu wektu kanggo nggawe politik, "ujare Banerjee.
Nganti pasokan tenaga dadi normal, ujare ketua menteri, dheweke nggawe ide menyang CESC kanggo nyewa 150 generator.
CESC minangka organisasi pribadi sing diadegake sajrone pamrentahan kiwa kiwa, dheweke ujar.
Kekuwatan tenaga kerja amarga kakunci uga wis digawe kerja pemulihan, ujare ketua menteri.
"Akeh wong sing wis ninggal (kutha) amarga saka viruscorona pandhemen. Ing sawetara papan, 25 saben wong lanang kerja nalika ing sawetara papan mung 30 persen lagi kerja. Dadi, kita ora duwe tenaga kerja sing dibutuhake lan amarga kunci isih diterusake, dheweke ora bisa kerja, ”ujare.
Kepala menteri ujar manawa dheweke wis takon marang Firhad Hakim, Ketua Dewan Administrator ing Kolkata Municipal Corporation (KMC), nggawe tata cara nyuplai banyu menyang wilayah sing kena krisis banyu amarga ora kuwasa.
"Saiki amarga dina iki ora ana wong sing mbuwang beban. Malah rong dina masalah wis dadi masalah gedhe kanggo. Aku ngerti rasa nyeri, ”ujare Banerjee.
Ora mung ing ibukutha negara, wong-wong mara menyang dalan-dalan sing njaluk sumber banyu langsung Howrah uga sawise iku polisi nindakake lathicharge kanggo nyebarake para demonstran.
Kedadeyan sing padha kacarita saka Sonarpur ing 24 Kidul Parganas.
Siklon Amphan wis nuntut 86 jiwa ing West Bengal lan nyebabake paling ora ana 14 kabupaten utamane ing Kidul 24 Parganas, Kolkata, North 24 Parganas, Timur Tengah.

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing KANGGURU INDIA

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.