Bayern dadi wedi, Dortmund tetep sesambungan lan lintang Havertz maneh

0 93

Ahead of Klasik dina Selasa, tanggal 27 musim Bundesliga Bayern Munich lan Borussia Dortmund njaga momentum minangka JermanPenerbangan utama main ing akhir minggu kaping pindho game sawise dipateni rong wulan amarga pandemi COVID-19.

Juara bertahan kaping pitu Bayern wiwit kaping papat ing ngarep saingan gedhe lan yaiku cara sing tetep sawise kalorone klub menang, sanajan pimpinan dipeksa bisa kerja keras tinimbang sing diarepake, nalika Dortmund bisa ilang pertahanan kunci ing kamenangane.

- ESPN +: Stream saben TV ESPN FC lan 30 kanggo 30: Kisah Bola Sepak

Sawise intrik awal lan panyesuaian karo normal anyar, manungsa waé sing ditrapake maneh kanggo pahargyan lan apa para pemain bisa ngelingi supaya ora ngucapake selamat marang kanca tim kanthi cara "nolak jarak sosial" tradisional. Kaya minggu kepungkur, sing paling akeh dikelola - tap sikut wis dadi kebiasaan - nanging sawetara uga seneng banget.

Kangge, pemandangan lapangan kosong tetep apik lan butuh wektu kanggo mbiyantu swara boot ing bal, uga gema penguwuh. Borussia Mönchengladbach nawakake dhewe kanggo ngisi kursi kanthi ewonan panyengkuyung karton.

Gladbach ora sithik amarga bisa nggegirisi Kai Havertz ngasilake luwih akeh wektu kanggo ngganti game kanggo in-form Bayer Leverkusen. Ing mburi meja liyane, perang supaya ora ana relegasi terus lan Werder Bremen entuk nilai penting.

Langsung menyang: Bayern tetep papat cetha | Menang kanthi efisien Dortmund | Geisterspiele ing kene kanggo tetep | Havertz paling apik maneh | Fokus USMNT | Watch jarak sosial | Hertha luwih seneng

Bayern diwenehi rasa wedi nanging tetep cetha papat

Pungkasane, minangka prosesi kanggo Bayern Munich nalika ngirim Eintracht Frankfurt 5-2, nanging mantra limang menit sing goyah ing babak kapindho bakal dadi pelajaran penting tumrap rasa ora puas karo anak buah Hansi Flick, nalika Dortmund ngenteni.

Kapan Robert LewandowskiHeader nggawe 3-0 menyang tim tuan rumah sawise 46 menit, poin kasebut katon aman lan perhatian wiwit nolak clash Selasa ing Dortmund. Bek Gol Frankfurt Martin Hinteregger nyekel panglipur, diikuti telung menit maneh lan, kanggo wektu paling ringkes, para juara katon ringkih.

sanadyan Alphonso Davies bakal entuk gol kaping papat Bayern lan gol dhewe nambah kaping lima, mantra kasebut nuduhake gagal pertahanan saka potongan-potongan sing kudu ditangani. Dheweke nggumunake 5-1 maneh ing wulan November lan ngeling-eling kemenangan pungkasan DFB-Pokal pungkasan taun 2018 ora adoh banget, Frankfurt nuli nuduhake yen bisa irung Bayern getih.

Wayahe Niko Kovac sing dipimpin rampung sawise wulan November asor, wiwit nalika Flick wis mulihake tatanan ing Allianz Arena. Sawetara wong penting wis nemokake formulir ndhuwur lan Thomas Muller minangka conto utama bedane ing antarane loro eras.

Rampung sing apik ing dina Sabtu minangka tujuan kapitu wiwit Flick njupuk, kanggo mlebu karo 13 pitulung lan kontrak anyar sing ditandatangani ing wulan April. Ing Kovac musim iki, Muller mung ngetung kaping pindho lan ana spekulasi yen dheweke bisa ninggalake klub siji-sijine.

Leon Goretzka nggawe pambuka pinunjul sawise 17 menit lan dominasi Bayern yaiku kanthi paruh waktu, kajaba gelandang mantan Munich Sebastian Rode, sentuhan paling dhuwur sabanjure saka pemain Frankfurt yaiku kiper Kevin Trapp.

Gandha Hinteregger menehi pangarep-arep kanggo sisih adoh, nanging Davies sing pinunjul mbalekake maneh rong gol lan, sawise Manuel Neuer nggawe nyimpen sing luar biasa lan Filip Kostic rattled kirim, Bayern nggawe poin kanthi aman nalika Serge Gnabry meksa tujuan komedi dhewe saka Hinteregger.

Iki minangka dina sing ndeleng ing sisih loro Bayern, kanthi ringkesan kebelaan defensif ditindhes dening kejem babagan pilihan nyerang. Dheweke ora bisa mateni ing Westfalenstadion, tinimbang wong sing seneng Erling Haaland lan Jadon Sancho, Sanadyan.

Dortmund entuk kamenangan cekap, nanging Hummels badhan

muter

1: 05

Kay Murray lan Shaka Hislop saka ESPN FC ngrembug babagan carane Jadon Sancho ngowahi game kasebut kanggo Borussia Dortmund.

"Kita saiki main Wolfsburg," Michael Zorc ngelingake nalika takon babagan calon penentu judhul Selasa antara Borussia Dortmund lan Bayern Munich, dina Selasa. Zorc wis ing BVB ing salawas-lawase, pisanan dadi pemain lan mengko dadi direktur olahraga, mula wis bola-bali bisa ndeleng. Dheweke ngerti yen klub kasebut ngadhepi tes nyata dina Setu.

Sarwa dumadi njupuk mung siji poin saka 27 pungkasan sing kasedhiya kanggo Dortmund, nanging mlebu game kasebut ora kalah ing pitung lan luwih apik ing pelatih Austrian, Oliver Glasner. Nanging, dheweke gagal tampil ing Volkswagen Arena ing separo lan bisa meksa bali menyang game sawise istirahat.

Dortmund butuh menang lan entuk, karo gelandang tengah Julian Brandt nyedhiyakake sihir liyane. Internasional Jerman miwiti pamindhahan kasebut nyebabake target pambuka mung sawise setengah jam; wing-mburi Raphael Guerreiro - pencetak gol loro nglawan Schalke o4 minggu kepungkur - target maneh sawise Erling Haaland sing tenang uga ora bisa nggayuh Hazardsalib.

Minangka game kanggo nonton bangku Dortmund. Emre Can teka ing setengah wektu kanggo Mats Hummels, sing ditarik karo masalah achilles sing bisa nggawe dheweke ragu-ragu kanggo ngadhepi Bayern; Inggris Jadon Sancho internasional, sing isih kerja isih bisa dibaleni maneh sawise cedera pedhet, banjur ngadeg Achraf Hakimi kanggo gol kapindho; Pemuda Amerika Gio Reyna ngganti Hazard ora suwe sawise Dortmund tikel kaping pindho.

Nganti wolung menit, pengganti Wolfsburg Felix klaus dikirim kanthi keras dening wasit Daniel Siebert sawise mriksa VAR lan Dortmund sing lelayaran menyang omah. Mesthine, pertahanane luwih angel ing babak kapindho, nanging sadurunge pertandingan Westfalenstadion sajrone telung dina, nalika Sancho lan Can bakal diwiwiti, tim Lucien Favre nindakake apa sing dibutuhake kanggo menehi panas ing Bayern.

Geisterspiele kene kanggo nginep

Sepakbola ora bisa ngontrol pandemi lan Bundesliga - waspada marang ancaman virus corona sing isih ana - ngerti yen mung bisa nyedhiyakake kerangka kerja kanggo mulihake bagean-bagean normal. Pertandhingan kaping pisanan ing akhir minggu kepungkur teka lan ora ana alangan utama lan tokoh ndeleng ing saindenging jagad iki nuduhake manawa akeh wong sing kepengin banget urip olahraga, nanging game ora duwe intensitas.

Nanging CEO DFL, Christian Seifert, ngakoni ing dina Jumuah manawa bal-balan "normal" mung bakal bali yen penggemar bali ing stadion lan protes nglawan pihak berwenang, ujar marang Suddeutsche Zeitung: "Semono uga kalebu budaya bal-balan kita. "

Sadurunge olahraga dipateni ing wulan Maret, hubungan antara liga lan klub ing sisih siji lan grup penggemar ing sisih liyane gagal nalika protes nglawan pemilik miliardene Hoffenheim, Dietmar Hopp, dadi debat umum babagan kepemilikan klub.

Pengaruh pandemi tegese nambah risiko masalah finansial kanggo klub lan kemungkinan mbuwang winates, nanging sanajan ora ana, para pendukung sawetara klub tetep ngerteni lan terus nyerang liga, sistem lan papan ing masarakat. .

Ing Monchengladbach, dina Minggu, ing ngendi ana 13,000 potongan kipas karton sing dipasang ing kursi, ana spanduk sing diwaca: Kanggo Borussia, nglawan game ing mburine! "Penggemar ora bakal bali sadurunge September paling awal, sing tegese" game memedi 'sing saiki katon bakal suwe.

Havertz nyolong Leverkusen dadi papat paling ndhuwur

Kanthi reputasi Kai Havertz sing terus berkembang terus, Bayer Leverkusen sing nyengsemake ora nuduhake tandha mudhun nalika ndeleng Borussia Monchengladbach ing ngarepe 13,000 pemotong karton ing Borussia-Park.

Leverkusen dadi tim sing luwih apik, kanthi Havertz paling apik nalika ngrebut 11 gol ing 15 game ing 2020. Beroperasi minangka sanga sing palsu, umur 20 taun kanthi apik nggeser pembuka sawise pitung menit lan nambah paukuman kaping pindho sawise mriksa VAR sing dawa sing kalebu konsultasi monitor pitch saka regeere Soren Storks.

Sabun bedhil poin kasebut aman kanthi header sing nyebabake semangat kanggo nglanggar pedoman jarak adoh sosial kanggo perayaan, amarga Leverkusen ngluncurake Monchengladbach dadi nomer telu. Gol tuan rumah asale Marcus Thuram, nanging kajaba Gladbach mlarat lan manajer sing tambah frustasi Marco Rose dielingake Storks.

Lintang USMNT tumindak

John Brooks (Wolfsburg) lan Josh Sargent (Werder Bremen) diwiwiti dina Sabtu, kanthi Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) udakara 13 menit saka bangku lan Timmy Chandler (Eintracht Frankfurt) uga dadi pengganti.

Sanajan Brooks nemoni kekalahan 2-0 ing omah kanggo Dortmund, dheweke bisa nggawe Erling Haaland sing isih produktif sadurunge dadi tenang; kontribusi striker Norwegia sing paling penting yaiku tembakan udara sing ora sengaja ngganggu Raphael Guerreiro kanggo gol pembukaan.

Brooks duwe kesempatan kanggo menang ing babak kapindho, nanging dheweke kecatet lan dijaluk gawe salah ing menit Jadon Sancho sadurunge Reyna, sing pungkasan mundur saka derby Dortmund nglawan Schalke akhir minggu kepungkur amarga cilaka, teka kanthi aman entuk menit sing penting sadurunge pertandingan esuk nglawan Bayern Munich.

Sargent diwiwiti ing ngarep, Bremen menang 1-0 banget ing Freiburg kanggo nambah harapan urip. Uga menehi ancaman nyerang, bocah umur 20 taun kasebut kanthi tekun pertahanan - sawijining wilayah sing dikongkon dikerjakake manajer Florian Kohfeldt - menang papat dwi udara lan nggawe telung reresik sadurunge diganti sawise 63 menit.

Ing kickoff pungkasan dina, Chandler ngenalake setengah wektu nalika Eintracht ngoyak defisit. Nanging, main ing sisih kiwa, dheweke ora bisa nahan serangan Bayern kanthi nambah telung gol maneh lan asring diserang serangan Kingsley Coman.

Watch jarak sosial

Sawise menehi kritik - nanging uwal saka paukuman - akhir minggu kepungkur kanggo cara ngrayakake gol nglawan Hoffenheim, Hertha BerlinPemain pemain padha tumindak nalika ngalahake musuh kutha Union 4-0 ing dina Jumuah. Nanging, dina sabanjure, Dortmund lan Leverkusen nglanggar protokol.

Seminggu sawise nggarap prayaan jarak sosial sing apik marang FC Schalke 044, pemain BVB rangkul sawise gol kaping pindho sisihane, dene Thorgan Hazard dhuwur-gangsal sing ana ing bangku nalika diganti. Sauntara Leverkusen, wis ngrangkul nalika ngalahake Werder Bremen dina Senin lan nindakake maneh ing Monchengladbach.

Ing akhir minggu, DFL meksa klub-klub kanggo ngetrapake aturan kasebut, yen ana infeksi, supaya bisa ditindakake supaya para panguwasa lokal nglebokake kabeh skuad kanggo quarantine. Nanging, nalika isih katon manawa ana tumindak sing bakal ditindakake sawise pelanggaran paling anyar, mula kaya mangkene.

Sumber ing klub Bundesliga ngandhani ESPN minggu iki yen dheweke yakin aturan kasebut wis ditemtokake kanggo njamin jarak sosial bisa ditindakake. Kajaba iku, saran supaya ora ngrangkul sawise nulis biji ora kalebu bagean saka makalah DFL babagan cara ngasilake bal-balan.

Kaping seneng kanggo Hertha

Ing kekacauan sadurunge istirahat sing dileksanakake, Hertha Berlin wis entuk enem poin wiwit game diwiwiti maneh, ora ngetung pitu lan ora ngakoni ing proses kasebut. Pelatih anyar Bruno Labbadia, bos kaping papat klub musim iki sawise Ante Covic, Jurgen Klinsmann lan Alexander Nouri, wis ngatasi masalah lan nggawa ide-ide anyar.

Derby Jumat mbanting ing Union Berlin minangka pamalesan Hertha kanggo kekalahan awal November menyang lawan-lawane kutha sing teka sajrone limang kekalahan terus-terusan lan ndeleng para penggemar kerusuhan lan kantor manajer katon duwe lawang sing muter.

Nanging ing sangisoré Labbadia, klub kasebut duwe ide babagan pucuk sing pertama ing musim iki; outing paling anyar dheweke weruh maju enom Brasil Matheus Cunha, sing teka saka RB Leipzig ing mangsa, skor kanggo kaping papat ing enem pertandhingan.

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing http://espn.com/soccer/german-bundesliga/story/4098203/bundesliga-bayern-munich-get-fright-borussia-dortmund-stay-in-touch-kai-havertz-stars-again

Ninggalake komentar