Lembar Kerja Manajemen Hasil-Hasil - Tip

0 0

Paling dianyari ing dening Raymond PENTIER
.

Akuntansi Kulawarga

Napa lembaran iki?

Piranti lunak akuntansi lan manajemen akeh banget.

Desainer ora asring mikirake wong-wong sing pengin trek status kulawarga bathi lan biaya, tanpa kudu ngrampungake pitakon babagan PPN, panyusutan barang, mbayar maneh utang utawa pemantauan pasar saham.

Refleksi siyap

Wong sing anyar kanggo Excel ora ngerti apa sing bakal diwiwiti, utawa apa sing arep direncanakake ing spreadsheet kasebut data, njaluk didol sawise saben nulis lan total saben wulan, nggawe ringkesan miturut jinis pengeluaran lan hasil, lan bisa nggambarake kabeh iki kanthi Graphic prasaja.

Iki bakal kita coba kanggo entuk bebarengan.

*

Sampeyan kudu netepake apa sing dikarepake minangka informasi.

Kolom sing dibutuhake yaiku tanggal saka operasi, sawijining sebutan, kolom kanggo kuitansi lan liyane kanggo mbuwang.

Kanggo visibilitas sing luwih apik, disaranake nambah kolom kanggo solde sawise saben nulis. Lan kanggo wong sing pengin minimalanalitis, bakal ana kolom sing nuduhake jinis resep utawa biaya (utawa kolom kapisah 2, siji kanggo resep, liyane kanggo biaya); contone, jinis "mobil" bakal dipilih kanggo kabeh biaya bahan bakar, perawatan lan asuransi.

Pungkasane, yen sampeyan rencana menehi transaksi marang statement bank, kolom tally bakal dibutuhake.

Pungkasane yen sampeyan kudu nindakake statistik bulanan, bakal luwih cerdas, ing kolom pungkasan, kanggo ndeleng sasi ngangap.

Ati-ati supaya ora ana larik utawa kolom sing ora ana ing njero papan! 

Elaborasi lambaran

Line 1 dilindhungi undhang-undhang, kaya ing database, kanggokanthi irah-irahan kolom (jeneng lapangan): saka A nganti E, tanggal, irah-irahan, kuitansi, biaya, imbangan. Ing G jinis nulis, ing H ing tally bank, ing Aku sasi ngangap.

Sel F2 ngemot imbangan miwiti, tanggal ngawasi awis diwiwiti.

Saben baris liyane gegayutan karo seratan siji ; iku bakal dadi resep utawa biaya. Luwih becik kita mlebu ing entri kronologis.

=> Yen kita nimbang migunani, kita bisa masang garis anyar sawise baris 1 supaya bisa dipasang total saben kolom (luwih praktis tinimbang nempatake jumlah kasebut ing mburi meja, sing gerakane kanthi saben entri).

Piranti Excel dibutuhake

Kita butuh sawetara fungsi lan printah:

Fungsi digunakake

- BULAN

- SI

- SUM

- SUM.SI

Pesenan digunakake

- Validasi data (kanggo dhaptar dhaptar mudhun)

- Filter

rumus

Ing E2 => + = F2 C2-D2

Ing E3 => =SI(C3-D3=0;0;E2+C3-D3) kanggo nyalin mudhun

Ing I2 => = Yen (A2 = 0, 0; MONTH (A2))

Ing kolom G, dianjurake kanggo masang a dhaptar gulung sel kanthi dhaptar jinis-jinis panrimo / biaya.

Eksploitasi sheet

Ketik data

- Isi F2

- Isi kanthi baris miturut tanggal, sebutan, jumlah pendapatan / biaya

- Ketik kolom H yen statement bank nyebutake entri iki

- Kolom E lan aku diwilang dhewe,

- Tampilake tombol Urut / Filter ing baris pisanan [nyelehake dhewe ing sel tanpa kosong, pindhah menyang Data / Urut lan klik corong « Filter"]

Gunakake data kasebut

=> Kanggo entuk entri miturut jinis, operate filter kanthi tombol ing G1

=> Kanggo duwe entri sajrone sewulan, operate filter kanthi tombol ing I1

=> Kanggo ngerteni transaksi ing bank, saringan H1

- - - - Yen garis total wis dipasang (baris 2) kita bakal nglebokake rumus C2

= Jumlah (C3: C999) kanggo nyalin ing D2.

Asil analisis

Kanggo entuk total kanthi jinis ngetik, tabel annex didhekake, kolom K nganti M, kolom J isih kosong, bisa ngilangi 2 tabel.

Kita mlebu ing K sumber sing bakal digunakake kanggo dhaptar sel mudhun ing G, lan kita mlebu

- ing formula L2 = SUM.SI ($ G $ 2: $ G $ 999; K: K; $ C $ 2: $ C $ 999)

- ing formula M2 = SUM.SI ($ G $ 2: $ G $ 999; K: K; $ D $ 2: $ D $ 999)

Formula 2 iki kudu disalin.

Graphique

Iku gampang banget kanggo nggambarake akun analitis sampeyan:

Pilih tabel nomer loro (K1: M9 ing tuladha) lan lebokake grafik (histogram utawa bar):

kuitansi ing warna biru lan biaya abang!

Setel unsur sing beda karo sing dikarepake (poros, interval antarane data, labels ...)

_____________________________________

Dokumen iki kanthi judhul "lembaran manajemen penghasilan penghasilan" saka Kepiye kerjane (www.commentcamarche.net) kasedhiya kasedhiya ing syarat-syarat lisensi Creative Commons. Mesin fotokopi sing luwih dhuwur, ngowahi kaca dhiskusi, lan syarat-syarat sing ditindakake kanthi lisensi kasebut, nanging ora ana bukti sing cocog.

Artikel iki muncul pisanan CCM

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.