4 prekara sing kudu dilakoni ing omah sampeyan sajrone dikurung

0 15

Apa sampeyan nggoleki cara supaya awake dhewe tetep rame? Bosen nonton TV, main olahraga lan bakul roti dhewe? Ngurus omah! Sampeyan mesthi duwe sewu lan siji perkara sing kudu dilakoni ing omah. Lan yen sampeyan ora ngerti ngendi kanggo miwiti, ing ngisor iki sawetara ide babagan sing kudu dilakoni ing omah sampeyan:

1. ngresiki sisih ndhuwur perabotan sampeyan

Aktivitas sing sepisanan yaiku ngresiki omah. Nanging ora mung reresik wae. Sajrone kurungan, fokusake reresik kanthi ati-ati, utamane ing papan sing sampeyan lagi ora bisa cuci. Kita mikir khusus ing ndhuwur perabot. Nyatane, umume wong sing resik katon lan wilayah sing bisa diakses. Akibaté, unsur sing dipasang ing dhuwur asring diabaikan. Karo bledug nglumpukake sajrone pirang-pirang wulan.

Dadi kendel nganggo tangan loro, angkat ing kursi utawa malah tangga tangan, lan resiki ndhuwur perabotan sampeyan. Ing sawetara ruangan, bledug sing gampang bakal nyukupi. Nanging ing papan sing luwih lembab (kaya kamar mandi lan pawon), sampeyan mesthi kudu nggunakake produk reresik kanggo mbuwang bledug sing macet.

Kajaba iku, nimbang cuci lampu sampeyan - utamane lampu langit-langit lan lampu tembok sampeyan. Sapa ngerti, sampeyan bisa uga njaluk cahya sing luwih apik sabanjure!

2. Cuci windows sampeyan

Banjur terus momentum kanthi ngumbah jendhela. Kabeh jendhela sampeyan, kalebu lawang lan skylights patio. Padamelan iki cukup sporti lan rumangsa ganggu, mula jebulane manungsa. Nanging yen wis rampung, kepuasan kanggo ndeleng kanthi cetha liwat jendhela!

Sajrone kurungan, sampeyan kudu kabeh ngresiki windows sampeyan kanthi tliti ... ing aturan seni. Lan sampeyan ora malah perlu ngresiki jendhela. Banyu lan sabun ireng utawa sabun Marseille bakal luwih akeh. Gunakake span sing alus lan rampungake nganggo kain mikropon lembab kanggo ngilangi tilase pungkasan.

Mesthi wae, uga wisuh jambs jendhela nganggo produk sing cocog kanggo bahan kasebut. Ing bingkai kayu, uga kesempatan kanggo aplikasi perawatan protèktif.

3. Pasang jaring nyamuk

Ayo tetep nganggo jendhela kanthi kegiyatan liyane sing migunani: instalasi lemut. Pancen musim panas wis enggal tekan ... lan uga lemut-lemut. Sadurunge bali, sampeyan bisa nyiyapake omah kanthi masang saben jendhela nganggo net nyamuk khusus. Sampeyan bisa uga kanggo ngatur fitur kasebut situs iki umpamane.

Thanks kanggo proteksi iki, sampeyan bakal bisa menehi ventilasi kamar lan malah turu kanthi mbukak jendela, tanpa lemut (utawa serangga liyane) ora bisa mlebu. Ora ana gangguan sing ora bisa dibukak nalika nyoba turu lan gigitan nalika tangi! Napi lemut malah bakal mbatesi invasi bledug, sing bakal nyuda kabutuhan ngresiki.

4. Ngudani jedhing

Sampeyan mesthi wisuh kamar mandi kanthi rutin. Nanging sampeyan nindakake kanthi jero? Mungkin ora. Saiki wektu kanggo ndandani! Sawise bledosan lan wisuh jendhela jedhing, mudhun kanggo ngresiki.

Kanggo ngatasi pemasangan sampeyan kanthi efektif, kita duwe senjata sing paling becik: cuka putih. Ekonomi, ora abrasive lan ekologis, bakal ngatasi pangumpulan sing paling angel. Ing praktik, campuran 25 cuka cuka lan 8 g cairan pencuci pinggan. Anget ing gelombang mikro lan lebokake ing botol semprot. Semprotan ing jejak tartar lan ninggalake tumindak sajrone udakara rong puluh menit. Pungkasan, mbilas nganggo banyu sing bening (luwih disaring). Yen perlu, baleni operasi kasebut. Sing kabeh!

Panjenengan segel jedhing sing ireng? Siapke tempel karo 6 g baking soda lan 10 cl cuka putih utawa linglang. Gawe menyang sendi lan tinggalake sewengi. Esuke, digosok nganggo sikat untu sadurunge dibilekake nganggo banyu saring.

kesimpulan

Mustahil bosen sajrone kurungan: pangopènan omah wis nunggu sampeyan!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.