Minangka gambar pungkasan teleskop Spitzer NASA sing dijupuk sadurunge tiwas - BGR

0 0

  • Teleskop Spitzer Space NASA ngasilake foto sing paling apik sadurunge mati.
  • Teleskop kasebut diwiwiti ing wulan Januari sawise ngladeni luwih saka 16 taun suwene.
  • Teleskop kasebut mung digunakake sajrone limang taun, nanging wis nampa sawetara ekstensi lan wis kabukten minangka salah sawijining alat sing paling dipercaya ing NASA.
  • Dolan maring halaman ngarep BGR kanggo crita liyane.

Nalika NASA ngluncurake Teleskop Spitzer Spasi ing taun 2003, angkasa kapal angkasa bakal ngentekake limang taun suwene kanggo njupuk gambar kosmos. Limang taun iku suwene kanggo nyapu langit, nanging agensi ruang mikir Spitzer wis siyap kerja. Pranyata limang taun ora mung bisa digayuh, jebule kethoki. Spacecraft banjur nglampahi luwih saka 16 taun kanggo menehi ilmuwan karo pengamatan sing berharga.

Spitzer pungkasane dibuwang saka layanan 30 Januari 2020, nanging sadurunge NASA pedhot, ngasilake gambar kamulyan pungkasan saengga kita eling.

Apa sing sampeyan deleng ing ndhuwur yaiku gambar akhir iki. Massa gas lan bledug yaiku nebula California, sing dumunung udakara udakara 1 taun saka Bumi. Ora katon kaya California ing film iki, sing digawe film inframerah Spitzer, nanging yen katon ing spektrum sing katon, katon kabur.

"Cahya sing katon saka gas ing nebula sing digawe panas dening bintang tetanggan gedhe banget sing dikenal minangka Xi Persei, utawa Menkib," Laboratorium Jaran Jaran NASA nerangake. "Pandangan inframerah Spitzer ngungkapake beda karakteristik: bledug panas, kanthi konsistensi padha karo soot, sing dicampur karo gas. Bledug nyerep cahya sing katon lan sinar ultraviolet saka bintang sing cedhak, banjur nuli ngasilake energi sing diserep ing bentuk sinar infra merah. "

Misi Spitzer sing luar biasa lan umur dawa ing angkasa rampung amarga jarak saya mundhak saka Bumi. Teleskop ora diselehake ing orbit bumi, nanging ing orbit kanthi oriental srengenge padha karo Bumi. Nanging, kapal angkasa ora obah sansaya Bumi ngubengi Srengenge, mula saya suwe saya gedhe.

Kanggo Spitzer komunikasi karo Bumi, dheweke kudu njaga orientasi tartamtu, nuding antenae menyang planet kita lan nyebarake pengamatan marang manajer. Nalika nindakake, dheweke kudu ngalihake panel surya saka srengenge. Nalika pesawat angkasa ora adoh saka planet kita, pangaturan kasebut dadi luwih dramatis lan nalika NASA siap mungkasi misi kasebut, teleskop kasebut mung bisa komunikasi karo Bumi udakara 2,5, XNUMX jam sadurunge kudu nyetel maneh.

Pungkasane, NASA ora mung bisa ngeculake teleskop kanthi luwih suwe lan ing pungkasan taun kepungkur, dheweke mutusake rencana kanggo nyilikake.

Sumber gambar: NASA / JPL-Caltech / Palomar Digitized Sky Survey

Mike Wehner wis nglaporake babagan teknologi lan game video sajrone dekade kepungkur, sing kalebu warta lan tren paling anyar ing kasunyatan virtual, sandhangan sing bisa dipakai, smartphone lan teknologi sing bakal teka.

Paling anyar, Mike minangka panulis teknis kanggo Daily Dot lan wis ditampilake ing USA Today, Time.com lan situs web lan cetak liyane. Asih saka
critane mung konco kecanduan karo gambling.

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing BGR

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.