Gejala anyar saka koronavirus wis ditemokake - BGR

0 0

  • Gejala koronavirus sing paling umum uga katon ing kadhemen utawa flu, sing bisa nggawe diagnosa kanthi bener yen tes COVID-19 ora kasedhiya.
  • Penyakit kasebut duwe sawetara gejala khusus kayata rasa rasa lan ambu ora enak, nanging uga lesi kaya fros lan masalah dermatologis liyane.
  • CDC nampilake "lambe utawa bledhut bles" minangka tandha peringatan darurat kanggo COVID-19 sing mbutuhake perawatan medis.
  • Dolan maring halaman ngarep BGR kanggo crita liyane.

Coronavirus anyar duwe sawetara gejala umum sing bisa nyasarake. Demam, batuk, kesel lan nyeri otot uga khas saka selesma utawa selesma sing umum, kaya sing nggegirisi, gegaran, nyeri sirah lan lara tenggorokan. Cukup menarik, ora kabeh pasien sing lara throats lan gejala umum liyane duwe penyakit kasebut, ujare panaliten anyar. Sesak napas uga katon lan masalah napas umume kanggo kahanan liyane. Nanging para dokter sing wis nandhang pasien karo COVID-19 wis bisa ngerteni pirang-pirang gejala liyane sing bisa dadi infeksi SARS-CoV-2.

Mundhak saka mambu lan rasa minangka salah sawijining tandha paling populer ing COVID-19. Wis ditliti lan diterangno, lan saiki wis ana hubungane karo penyakit anyar. Manifestasi neurologis utawa jantung liyane wis diamati ing pasien sing uga ora duwe gejala liyane. Lan yen sampeyan nemu lesi kulit sing padha karo frostbite, utawa yen sampeyan duwe lambe utawa bibar blaring, sampeyan bisa uga duwe COVID-19.

Kita wis nyritakake babagan gejala dermatologis sing ora dikarepake sawetara dina kepungkur nalika warta saka Prancis manawa masalah kulit tartamtu bisa digandhengake karo coronavirus anyar. Sampeyan ora mung lesi frostbite, nanging uga nambani abang lan terus-terusan abang. "Analisis babagan pirang-pirang kasus sing dilaporake menyang SNDV nuduhake manawa manifestasi kasebut bisa digandhengake" karo coronavirus anyar, klompok kasebut ing pratelan. "Kita menehi tandha marang masarakat lan profesi medis supaya bisa ndeteksi pasien sing nular iki kanthi cepet" versi sing dijarwakake saka siaran pers ngandika.

Dewan Umum Kolej Podiatrist Spanyol Umum Spanyol uga ngetokake pratelan babagan gejala anyar saka COVID-19. "Iki minangka lesi ungu (mirip karo cacar cacar, campak utawa fros) sing umume katon ing driji sikil lan waras biasane tanpa ninggalake jejak", terjemahan saka statement sing diwaca.

"Lambe utawa rai blumbang" saiki minangka gejala sing katon ing CDC situs web kanggo coronavirus anyar Medical Daily hubungan.

Lambe utawa rai blumbang yaiku jinis gejala sing menehi tandha supaya kabutuhan perawatan medis, ujare CDC. Tandha tandha darurat darurat kanggo COVID-19 kalebu susah ambegan, nyeri dada utawa tekanan sing terus-terusan, lan kebingungan utawa ora bisa nggegirisi - kaloro pungkasan kalebu tandha-tandha neurologis sing kita sebut sadurunge.

Sumber Gambar: Dan Callister / Shutterstock

Chris Smith miwiti nulis babagan gadget minangka hobi, lan sadurunge ngerti, dheweke nuduhake perspektif babagan teknologi karo para pembaca ing saindenging jagad. Kapan dheweke ora nulis ing gadget, dheweke ora bisa lolos, sanajan dheweke nyoba banget. Nanging mesthi ora salah.

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing BGR

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.