"Jupiter Panas" eksoplanet super aneh - BGR

0 396

Kanggo mburu planet njaba sistem solar kita dhewe, para ilmuwan wis mirsani pirang-pirang jinis planet sing menarik sing ora ana ing alas kosmik kita. Planet sing diarani "Panas Jupiter" minangka salah sawijining jinis, lan riset anyar nuduhake manawa malah luwih aneh tinimbang sing dieling-eling sadurunge.

Jupiter Panas, miturut jenenge, yaiku planet buta gas luwih panas tinimbang Jupiter dhewe. Planét iki ngorbit cedhak karo host host kasebut, supaya dheweke panas banget kanggo nyangga jinis urip (utawa paling ora kita nganggep). Saiki ilmuwan sing nggunakake data saka Teleskop Spitzer Space NASA nyaranake sawetara planet kasebut banget panas supaya padha bubar lan pembaharuan sadurunge mripat kita.

Miturut riset, sing diterbitake ing Surat saka Jurnal Astrofisika, molekul hidrogen ing sisih ngadhepi lintang planet Jupiter sing panas banget sing dikenal minangka KELT-9b disembelih dening panas sing angel uwal saka bintang hoste. Molekul-molekul kasebut ora bisa diowahi maneh nalika bali menyang sisih peteng ing planet.

"Iki planet kaya banget ing suhu. Luwih beda saka exoplanet liyane," tulis Megan Mansfield, penulis utama ing Universitas Chicago. ngandika ing pratelan. "Ana liyane Jupiter panas lan Jupit panas sing ora panas banget sanajan bisa kedadeyan iki. "

Planet kaya KELT-9b ora umum, lan iki bisa uga amarga kahanan sing ekstrem. Ing kasus iki, Jupiter ultra-panas ngetrenake bintang saben dina lan setengah saka Bumi. Hubungane sing luar biasa antarane lintang lan planet, lan isih durung jelas suwene planet kasebut bisa ana sadurunge sadurunge ambruk.

Sumber gambar: NASA / JPL-Caltech

Mike Wehner wis nglaporake babagan permainan teknologi lan video sajrone dekade kepungkur, sing kalebu warta lan tren paling anyar ing kasunyatan virtual, sandhangan, smartphone lan teknologi mbesuk.

Paling anyar, Mike minangka panulis teknis kanggo Daily Dot lan wis ditampilake ing USA Today, Time.com lan situs web lan cetak liyane. Asih saka
critane mung konco kecanduan karo gambling.

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing BGR

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.