Boeing mundur saka proyek pesawat angkatan militer - BGR

0 423

Ngomong yen wektu iku angel kanggo Boeing ora pati cetho. Perusahaan wis ngalami sawetara kekurangan - saka kacilakan kaping pirang-pirang lan kacepetan global sabanjure 737 Max nganti telat kapal angkasa Starliner sing pengin dikirim menyang NASA - lan saiki kita duwe liyane kanggo ditambahake ing dhaptar.

ing pratelan anyar diterbitake dening Boeing, perusahaan kasebut ngandhakake manawa mundur saka program pesawat ruang eksperimen ing ngendi iku nggarap DARPA. Boeing ujar manawa bakal pangalihan sumbere menyang wilayah liyane.

Boeing pisanan ngalahake pesaing kasebut, kalebu Northrop Grumman, kanggo nggarap sawetara fase proyek kasebut, ngasilake meh $ 150 yuta kanggo ngrancang lan banjur nggawe pesawat ruang eksperimen sing bisa digunakake kanggo sawetara tujuan.

Kasunyatan manawa proyek iki dikembangake dening DARPA nuduhake tujuan utamane militer, nanging DARPA negesake manawa pesawat kasebut bisa digunakake kanthi pirang-pirang cara, kalebu misi komersial kanggo nyebar satelit ing orbit Bumi.

Proyek kasebut ambisi, DARPA wiwitane nyatakake yen pengin pesawat kasebut bisa nindakake misi saben dina ing papan. Rencana kanggo mabur kaping 10 ing 10 dina mung dadi prioritas utama, lan misi kasebut kudu ditindakake wiwit taun iki. Saiki Boeing nimbali dheweke, misale yen proyek kasebut mati ing banyu.

Boeing ngetokake pratelan ing ngisor iki:

Saiki bakal pangalihan investasi saka XSP menyang program Boeing liyane sing nutupi sektor maritim, udara lan ruang. Kita bangga dadi bagian saka tim industri sing dipimpin DARPA sing wis kerja sama kanggo memajukan teknologi peluncuran on-demand. Kita bakal dadi prioritas kanggo nglumpukake pelajaran sing penting saka upaya iki lan ngetrapake kasebut amarga Boeing terus golek cara kanggo menehi akses responsif lan bisa digunakake maneh ing ruang.

Sumber gambar: DARPA

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing BGR

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.