Boeing ujar starliner bakal gampang direnovasi

0 412

SpaceX nduwe jeneng kanggo nggawe dhewe kanthi ngasilake peralatan ruangan sing gampang direnovasi. Roket perusahaan Falcon bisa digunakake maneh kaping pirang-pirang, yaiku nyuda wektu ganti antarane peluncuran lan biaya sing murah. Saiki, amarga perang antarane Boeing lan SpaceX, Boeing ngegungake manawa kapsul Starliner dhewe bakal gampang nyegerake maneh lelungan papan mengko.

minangka SpaceflightNow laporan, insinyur Boeing yakin banget manawa Starliner mbutuhake perawatan sethithik banget saliyane plancongan ruangan. Iki warta apik kanggo NASA, nanging mung yen dadi nyata.

SpaceX lan Boeing dikunci ing balapan dadi sing pertama kanggo ngirim kapal angkasa kapal angkasa NASA. NASA bosen mbayar kursi ing roket Rusia lan pengin bisa ngirim astronaut menyang angkasa nalika pengin. SpaceX lan Boeing loro dijadwalake kanggo ngirim spacecraft ing wektu iki, nanging sayangé telat saya tambah.

Bubar, uji coba saka Boeing Starliner menyang Stasiun Internasional dipotong cekak sawise katon jelas kapal angkasa kasebut, wah, dirusak. Miturut Boeing lan NASA, jam internal spacecraft ora bisa diselarasake, nyebabake Starliner ngobong bahan bakar luwih akeh tinimbang sing kudu. Kanggo alasan iki, dheweke ora duwe bahan bakar cukup kanggo lelungan menyang Stasion Angkasa Internasional lan kudu mandhiri menyang Bumi tanpa nggayuh tujuan utami.

Sanajan iki, Boeing ujar, tes kasebut mlaku kanthi apik, lan sanajan penerbangan uji coba ora bisa dikendhalekake, para anggota kru potensial bisa mbenerake masalah kasebut lan njaga misi kasebut. track yen ana kru nyata. trip menyang ISS.

Boeing pancene pengin (lan kebutuhan) Starliner dadi roto omah kanggo NASA. Nggumunake babagan gampang bakal ndandani kapal angkasa ing antarane lelungan apik, nanging kita isih durung weruh Starliner tekan ing stasiun ruang, mula kita kudu melu kabeh. pitulung uyah.

Sumber gambar: NASA / Bill Ingalls

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing BGR

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.