Angkatan laut saiki nggunakake alat - BGR

0 461

Salah sawijining prekara sing dibedakake karo manungsa lan primata saka klompok liyane ing kerajaan kewan yaiku nggunakake alat. Ana spesies liyane sing wis diamati nggunakake alat, nanging ora akeh, lan nemokake manawa spesies wis nguwasani seni nggunakake jinis piranti tartamtu mesthi nyenengake.

Saiki peneliti saka Universitas Oxford lan Pusat Sumber Asli Islandia Kidul pratelan dheweke duwe bukti beton seabirds - utamane puffins - pancen pangguna alat. Karya iki diterbitake ing Prosiding Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional.

Spesies manuk tartamtu dikenal nggunakake alat kanggo macem-macem tujuan. Ravens, utamane, nuduhake kemampuan kanggo ngerteni panggunaan alat kanggo ngrampungake tugas. Sinau anyar iki minangka sing pertama nuduhake manawa padha karo segara.

Kanthi nyinaoni puffins ing Pulo Grimsey, para peneliti nemokake bledosan puffins kanthi tongkat kanthi tujuan sing spesifik: supaya bisa digores. Kaya sing ditliti para peneliti, puffin ing pulo kasebut asring ngadhepi parasit ing njaba awak, sing bisa nyebabake rasa ora nyaman. Paling ora sawetara manuk katon kanggo solusi kanggo masalah iki, lan wis diamati nggunakake tongkat kanggo ngilangi bagean awak.

Penemuan iki pancen narik kawigaten, utamane amarga kembang laut kaya puffin cenderung duwe otak sing luwih cilik lan kompleks tinimbang manuk liyane sing nggunakake alat, kaya gagak. Peneliti mirsani puffin nggunakake tongkat ing rong macem-macem papan, sing nuduhake manawa dudu pangembangan terasing utawa kasempatan kanthi acak. Puffins, ketoke, kepenak karo alat.

Sumber gambar: Robert F Bukaty / AP / Shutterstock

Artikel iki muncul pisanan (ing Inggris) ing BGR

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.