Uni Afrika: Niamey bakal dadi puncak ing Juli 2019 - JeuneAfrique.com

Ing teori, reformasi Uni Afrika (AU) wis ngilangi puncak puncak taun-taun tradisional. Ing laku, Niger, sing dadi negara pisanan ngalami reformasi iki, nemokake cara kanggo ngundang kabeh negara saka benua ing Niamey ing Juli 2019. Penjelasan.

Niger, ora nyandhang KTT? Iki minangka salah sawijining pamikiran nalika Kepala Negara lan Pamrentahan Uni Afrika (SA) ngilangi puncak tahunan sing kapindho, kanthi cara tradisional ditahan ing taun ing negara liya.

Niger dadi negara tuan rumah pisanan saka puncak Uni Afrika (AU) ing format sing anyar. Disebut "koordinasi puncak", kudu ngetokake kepala negara saka limang anggota kantor AU (ing kasus iki, Mesir, Afrika Kidul, DRC, Niger lan Rwanda), nanging uga Kepala Negara ing pimpinan Komunitas Ekonomi Wilayah, uga Presiden Nepad. Mulane luwih saka sepuluh kepala negara ngirim dadi diundang ing KTT iki, sing dianakaké ing awal Juli 2019 ing Niamey.

KTT sing luar biasa

Nanging jelas ora dhuwur ambisi Nigeria. Uga, AU wis mutusake kanggo nyelidiki, ing Kajaba iku, "KTT sing luar biasa saka AU" ing wusana ulang taun pisanan tandha saka perjanjian nate Continental Free Trade Area (Zlec).

Mulane kabeh kepala negara ing benua kasebut bakal diundang menyang KTT sing luar biasa iki, sing bakal ditindakake dina sadurunge puncak koordinasi. Ing tingkat ratifikasi, mesthine minangka kesempatan kanggo ngrayakake pasal kasebut.

Mulane ibukutha Nigerian dadi adegan sawetara dina pesta.

Artikel iki muncul pisanan YOUNG AFRICA